CUKIERKI – gardło i drogi oddechowe

Cukierki solne
  • Pojemność: 100 g
  • Kraj produkcji: Polska

cukierki solne

Połączenie uzdrawiających właściwości soli himalajskiej, ze smacznym aromatem owoców, kwiatów i nie tylko. Cukierki solne zawierają  5% solanki (solanka czyli roztwór wody z solą, stosowany przy bólach gardła, nieżycie nosa i dróg oddechowych; wspomaga oczyszczanie oraz łagodzi objawy bólu gardła) z soli himalajskiej, która zawiera 84 minerały i mikroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, tym samym nadaje im zdrowotne właściwości. Klimatyzacja i ogrzewanie, niedostateczne spożywanie płynów, często powoduje infekcji gardła powodując jego wysuszenie. Pomagają na oczyszczanie gardła i łagodzą objawy bólowe. Cukierki są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych syropów i tabletek. Odpowiednie dla osób mających problem z suchością błony śluzowej gardła. Znakomicie koją podrażnione gardło. W naszej ofercie znajdziecie również lizaki 🙂

Skład: cukier, syrop glukozowy, solanka 5%, aromat anyżowy, węgiel drzewny,

Cukierki nie zawierają sztucznych substancji słodzących, ani chemicznych barwników.

https://sklep.krakowskajaskiniasolna.pl/szukaj?controller=search&s=cukierki+solne

https://sklep.krakowskajaskiniasolna.pl/szukaj?controller=search&s=lizaki+solne

 

W Krakowskiej Jaskini Solnej znajdziecie następujące smaki:

  • Zioła:

Melisa – jedno z najpopularniejszych ziół na dobry sen i uspokojenie. Również poprawia trawienie, łagodzi bóle miesiączkowe, czy mdłości w ciąży.

Rokitnik – przeciwutleniacz, bogaty w witaminę C i flawonoidy, wzmacnia odporność i serce, z powodzeniem wspomaga wrzodów i zgagi.

Szałwia – wykazuje silne działanie bakteriobójcze i przeciwutleniające, pobudza produkcję soków trawiennych.

Imbir – rozgrzewa, wspomaga odporność, zwalcza infekcje, wspomaga proces odchudzania i leczenie refluksu.

Eukaliptus – oczyszcza i wzmacnia odporność, udrażnia drogi oddechowe, działa wykrztuśne, rozkurczowo, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowo.

Mięta – wspomaga trawienie, dodaje energii i oczyszcza organizm, zwiększa odporność organizmu.

Chili – bogate w witaminę C, działa przeciwzakrzepowo, wspomaga odchudzanie, obniża poziom cholesterolu, regeneruje i wzmacnia organizm, pomaga w przeziębieniu, chroni układ pokarmowy.

Rumianek – posiada właściwości przeciwzapalne, rozkurczające mięśnie gładkie, przyspieszaa gojenie się ran, dezodoryzujące, działa przeciwbakteryjne i neutralizujące toksyny.

Lukrecja – przeciwdziała powstawianiu próchnicy, posiada silne właściwości przeciwzapalne i przeciwwirusowe.

Anyż – źródło witamin i minerałów, z powodzeniem wspomaga układ trawienia.

  • Owoce:

Truskawka – bogata w potas, fosfor, wapń, magnez, sód, żelazo, cynk, mangan, witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, błonnik.

Malina – wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwgorączkowo i przeciwbakteryjne, ważne źródło witamin

Poziomka – działa moczopędnie, wspomaga proces odchudzania, wykazuje działanie odtruwające organizm.

Wanilia-rabarbar – rabarbar wykazuje właściwości estrogenne, jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu; wanilia – antyoksydant, wpływa na produkcję kwasu żołądkowego i przyspiesza metabolizm.

Cytryna – poprawia odporność organizmu i stymuluje trawienie, oczyszcza.

Pomarańcza – znakomite źródło witaminy C, beta-karotenu, błonnika i witamin z grupy B.

Banan – obniża ciśnienie tętnicze, łagodzi bóle miesiączkowe, pomaga w chorobie wrzodowej i problemach trawiennych, zawiera potas, magnez, fosfor, selen, cynk, sód oraz witaminę A, witaminę B1, witaminę B2, witaminę B3, witaminę B6, witaminę E, witaminę K i kwas pantotenowy.

Jabłko – źródło błonnika, chroni przed zaparciami, wzmacnia pracę serca, oczyszcza organizm z toksyn, dostarcza witaminy.

Wiśnia – wspomaga walkę z bezsennością, jest istotnym przeciwutleniaczem, również bogatym w witaminę C.

Tutti-frutti.

  • Inne:

Kawa – zawiera antyoksydanty, działa przeciwstresowo, pobudza, wspomaga metabolizm, zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy i nowotworów.

Kokos – zawiera błonnik, potas, magnez i fosfor, a także w kwas foliowy. W kokosie znajdziemy także cenne witaminy: witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina E oraz witamina K.

Cola.

Ice – mentolowy, silnie udrażniający drogi oddechowe smak.

Miód – wspomaga leczenie wrzodów żołądka, łagodzi biegunki, obniża ciśnienia krwi, przeciwdziała miażdżycy,
wspomaga organizmu w walce z przeziębieniem i chorym gardłem, koi nerwy, ułatwia zasypianie, pobudza pracę mózgu.

  • Roślinne/kwiatowe:

Hibiskus – źródło przeciwutleniaczy i witaminy C, zawiera błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe, wspomaga trawienie i oczyszcza organizm.

Werbena – wykazuje właściwości rozgrzewające  i przeciwzapalne, żółciopędne i uspokajające.

Dzika róża – źródło witamin, głównie C, A, B1, B2, E i K, chroni przed przeziębieniami, wzmacniając układ immunologiczny, łagodzi ból gardła, zmniejsza ciśnienie, obniża poziom cholesterolu i działa przeciwzapalnie.

Czarny bez – wspomaga przy przeziębieniach i problemach trawiennych.

cukierki solne